[sigplus] Critical error: Image gallery folder FotoGalerija/Zajedno_2016 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Gorske služba spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) izvela je jučer u Eko centu Blagaju vježbu medicinskog zbrinjavanja, spašavanja i transporta povrijeđenog iz ferate.

U vježbi “Zajedno 2016” je sudjelovalo 76 spasilaca iz 9 Stanica u sastavu GSS FBiH. Simulacija složene operacije zbrinjavanja, spašavanja i transporta povrijeđenog zahtijevala je dobro planiranje, sigurnu provedbu akcije i uspješnu koordinaciju rada gorskih spasioca. 
Pripadnici GSS FBiH su medicinski zbrinuli povrijeđenu osobu i na pravcu njenog transporta osigurali i postavili sidrišta, priječnice, međuosiguranja i osiguranja potrebna za sigurnu realizaciju transporta i vježbe u cjelini. 

Vježbom je provjerena spremnosti i obučenosti pripadnika GSS FBiH, koordinacija između sudionika vježbe, funkcioniranje i uspostavljanje veza u akcijama spašavanja, a provjeren je i dio opreme s kojom raspolažu Stanice i GSS FBiH. Prema iskustvima iz ove vježbe stvorene su pretpostavke za izradu standardnih operativnih procedura (SOP) za djelovanje GSS FBiH.

Vježbi su prisustvovali predstavnici Civilne zaštite i EUFOR-a, a njenu realizaciju su pomogli Omladinski klub “Novi val” iz Blagaja i Crveni križ Grada Mostara.

{gallery watermark=1 watermark:position=sw watermark:x=15 watermark:y=10}/FotoGalerija/Zajedno_2016{/gallery}

Vaš GSS Team...