sl002

Kako smo javili u toku dana da se traga za migrantima koji su uputili poziv za pomoć tako Vas možemo obavijestiti da je u 19:15h ekipa GSS - stanica Bihać pronašla 4 (četiri) izgubljene osobe. Dvije osobe su u jako teškom stanju sa promrzlinama opasnim po život a dvojica jako pothlađeni al ne i životno ugroženi. Trenutno se nalaze u objektu koji je bio najbliži lokaciji pronalaska u kojem je pronađeno još dva migranta. U toku cijelog dana ekipe GSS - stanice Bihać su pronašli i drugih dvadeset lica koji su lutali šumama Plješevice te ih zbrinuli i prebacili na sigurno.
Slijedi transport povrijeđenih lica prema Bihaću a pomoć je zatražena i od mehanizacije koja je raspoloživa kako bi se probio put što bliže spasilačkih ekipa da bi transport bio što brži.
Ovim je potražna akcija spašavanja uspješno okončana a Gorska Služba Spašavanja - Federacije Bosne i Hercegovine može biti ponosna na svoje članove i stanice u sastavu jer je za nepunih pola sata podignuta pripravnost i na raspolaganje se stavilo više od 40 (četrdeset) spasilaca iz FBiH.
 
GSS stanica Bihać od sinoć u potražnoj akciji.
Dešava drama na Pljesevici a dobili su poziv od kolega iz HGSS, koji su zaprimili poziv putem 121, da se grupa migranata nalazi negdje u planini, da ne znaju uopšte na kom su djelu i sta da rade. Po informacijama situacija je izuzetno teška i u koliko ne stigne pomoc, uslijedit ce tragedija.
GSS Federacije Bosne i Hercegovine sa stanicama koje su u sastavu stavlja se u stanje pripravnosti.
 
Vaš GSS Team...